maandag, februari 20

On the move...

Vandaag is het officieel begonnen: onze verhuisweek. Op het werk hebben ze de hele benedenverdieping van het gebouw ingrijpend verbouwd. Een architect werd losgelaten op stijl en kleur wat leidde tot paars en limegroen. Ik vind het mooi. Fris. Modern. Maar er zijn ook collega's die daar anders over denken. Ach, over smaak...

Aanstaande vrijdag gaan we officieel verhuizen. Van boven naar beneden. Maar donderdag moet het spul al ingepakt zijn want dan komen er sterke mannen om onze enorme stelling uit elkaar te slopen. In die stelling staan al onze lopende dossiers. Zo'n 170 ordners. Daarnaast staan er ook nog zo'n 170 archiefordners. Veel volume dus. En daarop hebben de verhuismannen iets bedacht: speicale ordnerbakken. Ze brachten vanmiddag zo'n 50 stuks binnen. Grote blauwe kunstof bakken zijn het. Ze staan geparkeerd in de gangen. En daardoor lijkt onze bovenverdieping zo langzamerhand op de Urker visafslag.

Wij staken vandaag de handen uit de mouwen en werkten alle oude dossiers weg die nog boven stonden maar naar het archief in de kelder moesten. Tientallen dossiers werden omgebouwd en in archiefdozen gestopt. Er werd gestickerd en genummerd. Er werden karrevrachten van die archiefdozen naar beneden versleept. En daar begon een echte puzzel want onze archiefruimte is eigenlijk te klein. Om de ene voorraad archief kwijt te raken moet je andere archiefdozen eerst verplaatsen. Kortom: ik zag veel, heel veel papier vandaag. Maar we gingen allemaal tevreden naar huis.

Nog vier dagen te gaan tot V-day. Eén collega verzuchtte al 'wat zal ik blij zijn als het volgende week maandag is'. Ik heb haar voorzichtig verteld dat dát nog een hele week duurt.

6 opmerkingen:

Algje zei

Eén voordeel van lopende dossiers: ze kunnen zelf naar hun nieuwe plek gaan. Toch?

Anoniem zei

succes met de verhuizing....groet

Anoniem zei

ja, en dan ... en dan .... dan moeten al die dozen uitgepakt worden!

Lekker, nieuw en fris, alsof je even een nieuwe baan hebt!

Anoniem zei

Sterkte. Ik haat verhuizen.

Anoniem zei

Vooruitkijken. Oef. Mijn weken vlíegen als sneeuw voor de zon om. Om maar even een mooi nieuw gezegde samen te stellen. By the Way: PAARS en LIMEGROEN! Super :D

Anoniem zei

En dan maar hopen dat HET SYSTEEM het doet. Want qua kabeltjes enzo moet ook eea omgelegd...!