zaterdag, januari 14

Weekend-impressies (2)

Bij schoonzus Els in Oosterbeek kregen we bij binnekomst meteen warme zelfgemaakte appeltaart. Zij kan zó lekker koken mensen, daar kan niemand tegen op. We gingen in de serre zitten, keken uit over de wintertuin en kletsten de uren weg terwijl het haardje lekker knapperde.

In het dorp bleek de Blokker een giga-uitverkoop te houden. 'Alles moet weg!' schreeuwden de borden ons toe. We liepen de winkel door en werden steeds hebberiger. We kochten van alles en nog wat en hoefden haast niks af te rekenen.

'Ik heb niets bijzonders gemaakt hoor,' riep Els vanuit de voorkamer terwijl ze de tafel dekte. Peer en ik keken elkaar in de serre gelukzalig aan. Dat ging weer smullen worden. Even later zaten we aan de Spaanse garnalen als voorgerecht, de Bretonse kip uit de tajine als hoofdgerecht, en een goddelijk lekkere frambozenmousse als nagerecht. Zalig was het.

Na een niet zo geweldige nacht stapte ik vanmorgen eerst de wintertuin in om foto's te maken. Daarna schoven we aan voor een uitgebreid ontbijt met warme broodjes en een gekookt eitje. Zo heel, héél langzaam de dag beginnen, dat is toch wel heel, héél lekker...

'We kunnen daar misschien wel even koffie drinken,' wees ik toen we in Rhenen uit de auto stapten. Els had geen beste herinnering aan het restaurant maar toen we binnenstapten bij Tante Loes bleek de boel danig gerenoveerd te zijn. En daarmee ging tante Loes van 'niet-zo-best' naar 'aanrader-van-de-week'. Stijlvol ingericht, met heerlijk grote banken en knusse hoekjes. Het uitzicht was om te zoenen. De Rijn stroomde traag om ons heen. Van de menukaart kozen we een Croque Jack. Helemaal super was hij. Toen we buiten kwamen bleek de zon zo krachtig dat je, uit de wind, al heerlijk buiten kon zitten. Dat deed ik, heel even, voor het eerst van dit jaar!

We wandelden langs de Rijn en door de uiterwaarden richting het dorp. Langs de prachtige kerk en stukjes stadswal, via winkeltjes en straatjes naar de molen en daarna terug naar de auto.

We zijn welgeteld 31 uur van huis geweest. Maar het voelt als 72.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekkurrr! En dan morgen? Nóg een hele vrije dag! Geniet!

Anoniem zei

En klinkt als nog lang nagenieten.

Anoniem zei

Zo te lezen,heb je volop genoten... Wens je nog een fijne dag toe..lieve groet en knuff.

Anoniem zei

't klinkt als helemaal goed, lekker....
Drop