dinsdag, mei 30

De Leus

Het zonnetje scheen over Nederland. Mensen kwamen thuis van hun werk. In de huizen werd gekookt, bijgepraat, een drankje genuttigd. De TV stond in huize Peer-Donder aan en in het zes uur journaal was een item over jeugdwerkloosheid. Het gaat beter met Nederland, ook economisch. Hoera! De werkloosheid daalt maar de harde kern jeugdwerklozen krijgen ze maar niet aan het werk. Hoe hard ze het ook proberen met hele, héle goed bedachte projecten en dikke vette bonussen voor de werkgevers.

Dertigduizend van die "harde kern jongeren" moeten niet in de bak maar áán de bak. Maar wat tegenzit is dat deze jongeren hun opleiding niet hebben afgemaakt en eigenlijk, als ze diep in hun jeugdige hartjes kijken, helemaal niet willen werken. Daar wordt je namelijk soms een beetje moe van. Maar onze eigen minister De Geus weet wel wat je er mee moet, met die harde kern jeugdwerklozen.

Hij keek diep in de camera en sprak de volgende woorden:
'We gaan er alles aan doen om deze jongeren aan het werk te helpen. Al-les! Want beter een baan in de hand dan een scooter of een mobieltje in je dromen.'

En zo werd, op deze doordeweekse dinsdag, minister De Geus in huize Peer-Donder omgedoopt tot minister De Leus. En we werkten allemaal nog lang en gelukkig.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Managers en ministers. Een hoop gebakken lucht.

Anoniem zei

laat die man es van zijn wolkje afstappen en in de realiteit toetreden. zucht. Die harde kern, die lacht zich helemaal gek om die uitspraak. Want die werklozen willen vooral werkloos blijven..

Anoniem zei

Goh, dat die man niet voor een reclamebureau is gaan werken.

Anoniem zei

Ze zitten vast te trillen as een rietje. Stuk voor stuk. De Kneus.

Anoniem zei

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anoniem zei

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»