maandag, augustus 21

Catelaans


Het is toch wat zeg, worden kleine kinderen zomaar groot. Toen ik mijn relatie met Peer begon was hij een klein mannetje van zeven jaar jong, deze subzoon van me. En nu komt hij straks hier eten. Met zijn vriendin. Voor het eerst samen bij ons aan tafel. En dat is best spannend hoor. Voor ons dan hè?

Ze hebben al een hele tijd een relatie samen maar ja, hij zat eerst in Portugal en toen in Brussel. En om het plaatje compleet te maken woont zij in Barcelona. Een échte Catelaanse is het. Dat krijg je met die mensen die internationale communicatie studeren, die zitten overal maar niet hier. En daar waar ze wel zitten worden ze verliefd. Ze reizen 1 keer per maand met een low-budget maatschappij naar elkaar toe. De ene maand hij naar Barcelona, de volgende maand zij naar hem. En omdat hij klaar is in Brussel en nu weer voor een half jaar in Groningen zal wonen komt ze eindelijk naar hier.

Dus ik duik nu zoeffff... de keuken in. Italiaanse pasta, lekker en gemakkelijk. Salade erbij. IJs na. En dan vragen we haar het hemd van het lijf, want zo hoort dat als je voor het eerst komt.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Haal der maar goed door de mangel. Stel je voor dat ze nog een keer komt. >-D

Anoniem zei

Oooooooh wat leuk!
Spannend hoor :)
En geniet met volle teugen van elkaars gezelschap.
Daarna natuurlijk een uitgebreid verslag hier!

Anoniem zei

En dan zeg je benvinguts als ze straks binnenkomt en dan gaan jullie volgend jaar maart naar Barcelona en dan vraag je of ze jullie meeneemt om calcots te eten .... hmmmm .... en onderweg doe je nog wat cavas aan en haal je wat lekkere flesjes wijn.
Veel plezier en doe een beetje aardig ;-) ... van een Catalaanse schoondochter kun je nog veel plezier beleven [wat leuke bezoekjes aan Catalunya bijvoorbeeld].

Anoniem zei

Dan weet je direct of ze onder dat hemd ook iets aan heeft ;-)

Anoniem zei

Ik heb begrepen dat dit prima is verlopen. Spannend hoor!