zondag, juli 23

Tarp

We hebben een heel lekker terras met maar één nadeel: als het heel erg warm is is er te weinig schaduw om lekker te kunnen zitten. 'Koop dan een parasol,' zo hoor ik u denken. Dat had natuurlijk gekund maar gisteren besloten we tot de aanschaf van een tarp. We hadden er al vaak bij staan kijken bij onze kampeergrootgrutter maar we vonden ze altijd te duur. Tot ik vrijdag met schoonzus Els daar door de winkel liep en een tarp zag hangen die én het goede formaat had (niet te groot) én heel lekker geprijsd was (€ 24,99). We schaften de tarp dus aan. Ook lekker makkelijk voor op de camping.

En toen kwam, vanochtend, le grande moment; de tarp moest opgehangen worden. Peer had daar een bepaald idee over en ik ook. En ik kan rustig zeggen dat er wel twee tarplengtes tussen beide ideeën zaten. Zo goed als we zijn in het opzetten van een tent, zo slecht bleek het te gaan met het ophangen van de tarp. Het gevolg was dat ik besloot me er maar niet meer mee te bemoeien. Ik ging met een boek onder de boom zitten en Peer worstelde door om het ding toch goed op te hangen. En dat lukte.

Toen hij eenmaal afgespannen was en we met z'n tweetjes er naar stonden te kijken zei ik: 'hij hangt niet zoals ik het bedacht had...,' Peer schudde z'n hoofd, 'en ook niet zoals jij het bedacht had...' Peer schudde nog een keer. 'Maar nu hangt hij wel heel goed!' We knikten gezamenlijk goedkeurend richting tarp.

Maar de èchte reden van het succes zit hem natuurlijk in de juiste hulp. Als je maar het goede gereedschap heb en de goede assistent dan lukt het immers altijd?


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar plezier genoeg dus voor de 24,99! Heerlijk zo'n schaduwplekje in een warme tuin.

C'est Lavi zei

Hahaha, leuke foto's. En mooi ding zeg!

Peer100 zei

Alleen het succes telt...

Anoniem zei

Mooi hoor, maar hier had ik nog nooit van gehoord. Nou ja, ik ben dan ook geen kampeerder en kom dus niet bij je kampeerspecialist. Maar ziet er mooi uit. Ik hoop dat je er nog veel mag van genieten.

Anoniem zei

Heel erg handig zo te zien! En leuke foto's :D

Anoniem zei

Altijd mooi, als het achteraf beter blijkt te zijn dan je verwacht had ;)

Anoniem zei

Heeft Noes de gebruiksaanwijzing voorgelezen?