zaterdag, april 29

Echt Hema

Het is al maanden geleden dat Noordmiep, ik geloof tijdens een spelletje scrabbel op JijBent, riep dat we eens moesten afspreken voor koffie met gebak. Henny, Skwebbel en ik zagen dat wel zitten. Koffie met gebak; dat is al-tijd een goed plan.

Maanden gingen voorbij. Sint Maarten kwam, Sint Maarten ging, en ook Sint en de kerstman renden door ons land. Maar wat er ook gebeurde, de afspraak kwam niet echt van de grond. Geen onwil hoor, van niemand niet, maar u weet wel hoe dat gaat.

En toen lukte het dan toch. Weken geleden spraken we af voor zaterdag 29 april 2006. Iedereen kon. Iedereen had er zin in. Hema Stadskanaal, we komen er aan hoor! Nog weer wat weken later kwam Noordmiep op het heldere idee dat Koninginnedag samenviel met onze afspraak. Nou ja, besloten we, gewoon door laten gaan. Hoe druk kan Koninginnedag zijn op Stadskanaal?

Toen wij vanochtend om elf uur het centrum van Stadskanaal doorliepen werd het ons al een beetje duidelijk. Het kan heel druk zijn op Stadskanaal. En toen we bij de Hema naar binnenkeken zagen we dat alle mensen die niet op straat liepen hadden besloten de kou te ontvluchten door bij de Hema koffie te gaan drinken. Het zat er bomvol! En in het middel van al die drukte zat Noordmiep te stralen aan een tafeltje. Straalde ze nou omdat ze blij was ons te zien? Of omdat ze blij was dat ze zowaar een tafeltje had weten te bemachtigen? Misschien wel vanwege beide.

We schoven aan bij de dames (Swaantje en Tiggy waren ook van de partij) en even later stond de tafel vol koffiekopjes en gebaksbordjes. Gezellig was het. We hadden het natuurlijk over de zoon van Miep, over loggers en logsters, over 20six en de teloorgang en over mensen die helaas, mede vanwege die teloorgang, niet meer bloggen.

Na nog een ronde koffie probeerden we de koninginnemarkt te bezoeken. Dat lukte niet zo goed. Het was koud. Bitterkoud. En toen het ook nog ijskoude druppels begon te regenen en Yara stond te bibberen in haar 'je-mag-me-niet-aaien-dekje' hielden we het voor gezien. We zoenden, zwaaiden en keerden huiswaarts. Gezellig was het. En bijzonder blijft het. Dat je mensen, die je ontmoet hebt via het fenomeen bloggen zo goed kent. Alsof je al jaren goede buren bent.

6 opmerkingen:

C'est Lavi zei

Prcies wat je zegt: bijzonder is het en bijzonder blijft het :-)

Anoniem zei

dat ziet er weer lekker uit, en gezellig dat het gezellig was!
ook lekker naar Bertje Visch... leuk!
Drop

Anoniem zei

Gezellig!

Anoniem zei

Het was heel erg leuk, ondanks de regen.

Anoniem zei

Heerlijk! En leuk. En lekker. En gaaf. En gezellig...
En inderdaad errug bijzonder hoe 'goed' je elkaar kunt leren kennen via zo'n beeldscherm en wat woorden :)

Anoniem zei

Jammer dat het zo koud was. Ik stel me zo voor dat Noordmiep als een pittbull de tafel vrij hield!!