maandag, juni 12

Panne

Tja, daar zit je dan, in de Noord Franse stad Thionville. Al sinds vrijdag zitten we hier vast want de voiture doet ut niet meer! Op de heenweg, net buiten Luxemburg-stad hield de motor er mee op. We belden de ANWB en gingen zelf maar geduldig staan wachten acher de vangrail want het verkeer raasde hard langs op de A3.

De hulpdienst kwam en kon niets anders vinden dan iets te weinig olie, hij vulde de boel bij, zwaaide nog een keer en wij konden weer rijden. En dat was ook zo, wel 4 hele kilometers lang. En toen, weer niks. Ships. We wisten de auto op een pickinickplaats te krijgen net buiten die drukke A3 en belden weer de ANWB. Omdat we inmiddels net de grens met Frankrijk waren gepasseerd mocht de eerste hulpdienst (Luxemburgs) ons niet helpen en moest de Franse sleepdienst komen want Fransen helpen je niet aan de weg, die slepen je standaard naar een garage...

Alles wat er kwam; geen depanneur! Om 21.30 uur nog maar weer de ANWB gebeld. Nee, de sleper ging niet meer lukken helaas. We moesten maar een taxi bellen en een hotel zoeken. En dan onze auto en caravan achterlaten? Dachtutniet! We hobbelden dus, al startend en afslaand, richting Thionville waar een gemeentecamping was. En daar staan we nu. De auto is zaterdagochtend weggesleept en wordt, als alles goed gaat, vandaag gerepareerd. Er is iets stuk in OF een benzine relais OF de electrische benzinepomp. We hopen nu maar op het eerste, dat schijnt goeiekoper te zijn....

Kortom; we zitten niet waar we dachten te zullen zitten maar zijn wel he-le-maal uitgerust ;-) Het eerste dikke boek is al uit. Ach ja, ieder voordeel heb z,n nadeel mensen.

Vanuit een zonnig en warm Noord Frankrijk groeten we u.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig zijn jullie niet in de stres geschoten. Hoop dat jullie morgen verder kunnen gaan naardaar waar je naar toe wilt...

Anoniem zei

Na regen komt zonneschijn. Na pech komt een vlekkeloze en heerlijke vakantie :)

Anoniem zei

Oeps, dat is een onverwachte tussenstop. Ik hoop dat het snel gaat die reparatie en dat het niet al te veel kost. En dan maar een goede reis verder!

Algje zei

Oh la la! Ik duim voor goeie afloop. Want verplicht tot rust komen op een niet bedoelde municipale is ook niet helemaal jedat. Bovendien kom je dan boeken tekort straks.

Anoniem zei

Ai ai ai... Oh, wat balen. Daar sta je dan. Of zit je. Met een boek (...) He, da's best gunstig in de vakantie! - Sterkte daar. Groeten aan Peer.